Haagse Hogeschool

Tellick ondersteunt het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity van de Haagse Hogeschool

Achtergrond

Het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity van de Haagse Hogeschool is toonaangevend in onderzoek naar cybersecurity, met een focus op de menselijke factor. Tellick heeft in samenwerking met het Center of Expertise een baanbrekend platform ontwikkeld, dat het Center of Expertise in staat stelt om gedrag van gebruikers van webapplicaties te meten en te analyseren op cyberveiligheid.

Uitdaging

Het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity zocht naar een geavanceerd platform dat hen kon ondersteunen bij onderzoek naar de menselijke factor in cybersecurity. Ze wilden een manier om gedrag van gebruikers te meten en te beoordelen op cyberveiligheid, met het doel inzichten te verwerven die kunnen bijdragen aan het verhogen van de cyberveiligheid in organisaties.

Oplossing

Tellick werkte nauw samen met het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity en ontwikkelde een op maat gemaakt platform. Het platform legt anoniem en veilig gedragsdata van gebruikers van webapplicaties vast. Door middel van data-analyse worden patronen geïdentificeerd die wijzen op cyberveilig of risicovol gedrag. Dit stelt het Center of Expertise in staat om diepgaande inzichten te verkrijgen in de menselijke factor in cybersecurity.

Dankzij de samenwerking tussen Tellick en het Lectoraat Cybercrime & Cybersecurity van de Haagse Hogeschool is er een krachtig platform ontwikkeld dat een cruciale rol speelt in het onderzoek naar de menselijke factor in cybersecurity. Het platform wordt ingezet in grote onderzoeken met duizenden respondanten. Dit project benadrukt de impact van technologische innovatie op het verbeteren van cyberveiligheid en het vergroten van het begrip van menselijk gedrag in cyberspace.

Neem contact op met Dennie